zaterdag 15 oktober 2022

20 Energietips van de Zonne-arc/ Deel-8: Voorkom een financiële kater na een jaartje ultiem genieten in je wellness badkamer...

De wellnesscentra, grootverbruikers van energie en water, kreunen onder de torenhoge energieprijzen. Maar hoe zit het met jouw mini ‘Aqua heaven’?
Met een verbijsterende gemak veroverde de inloopdouche de wellness badkamers. Dit type douche is een nodeloze energieslokker. De warmte ontsnapt snel, waardoor het kouder is tijdens het douchen. Met een vloed aan warm water kunnen deze oncomfortabele koude tochtstromen in de open douche ruimte geneutraliseerd worden. Zo kwam, zag en overwon de rainshower (+/- 20 liter/min.) en stroomde 2/3 van het douche water naast je. Een gesloten douchecabine met douchebak met lage instap is zoveel goedkoper en energiezuiniger (6 liter/min.) en de warmte blijft in de cabine, ook na het douchen.


Infrarood (IR) verwarming voor de badkamer.
Infrarood (IR) panelen werken anders dan ‘gewone’ verwarming, die de lucht in de hele ruimte verwarmt (convectieverwarming). Met een infrarood verwarming gaat men niet de lucht, maar alle objecten in de ruimte opwarmen. De infraroodwarmte dringt diep door in de huid waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd, je spieren ontspannen en de bloedsomloop verbetert, kortom een wellness voor de huid. Er bestaan zowel basic IR-panelen tot de meer moderne hi-Tech versies. Ook zijn er verschillende thermostaten beschikbaar van analoog tot met smartphone app/wifi bedienbaar. Monteren op minstens 60 cm van een waterbron. De IR-panelen zijn slechts 2 cm dik.
 
 
Reageren kan op de Facebook pagina van de Zonne-arc of van Willy Zon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten