donderdag 22 mei 2014

The most useless machine ever

Af en toe maken we op deze blog ook wat ruimte vrij voor een vleugje techno-fun. 

Onlangs kreeg ik in het Timelab, workspace for Art, tehnology & society, te Gent een te gekke demo van ‘the most useless machine ever’.

Wie aan de slag wil gaan vind zijn gading op de site van instructablesBij deze ‘share’ ik één van mijn favoriete sites. Deze site bulkt van de frivole doe-het-zelf techno-fun.  

Maar ook deze ‘frivolous engineering’ kan natuurlijk nog 8 x gekker. Op de site van geekologie doen ze er nog een schepje bovenop.

Maar nog zijn we niet tevreden. Stel dat we in dit concept de 8 schakelaars vervangen door 8 drukknoppen dan komt nog meer technoplezier in het vizier.
Wat te denken van de piano variante: Met de 8 drukknoppen kunnen we een octaaf spelen net zoals op een piano. Zodra we 3 noten -aantal is vooraf in te stellen- aangeslagen hebben komt de ‘useless machine’ uit zijn kot en speelt ze gewoon na.
Of misschien de rainbow variante: Met de 8 drukknoppen sturen we een kleur aan op een RGB-ledstrip (zwart, Rood, Groen, Blauw, de 3 mengkleuren en wit). Zodra we drie kleuren aangestuurd hebben zal de ‘useless machine’ op zijn beurt precies dezelfde kleuren aansturen.
We maken er dus een na-apertje van.

Have fun!
Willy.zon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten